Skip to content

Акварельна весна в роботах дніпропетровських художників: фоторепортаж

Марианна Стец

Марианна Стец

У Будинку мистецтв відкрилася четверта виставка акварелі «Весняний DSCN9745розмай».

На експозиції представлено близько ста робіт як професійних майстрів, так і юних художників. Це картини в жанрах натюрморт, портрет, пейзаж та абстракціонізм. Серед найвідоміших авторів – члени Національної спілки художників України Сергій Боровський, Ольга Северин, В’ячеслав Юрченко, Ірина Колядіна, Михайло Кублик, Валентина Лаушкіна, Сергій Бабич, Іван Коваленко, Тетяна Корольова-Павлова, Володимир Падун та інші.

День відкриття виставки припав на весняне рівнодення. Більшість робіт пронизано сонячною енергетикою, ідеєю пробудження природи після зимового сну.

— Наші пращури пов’язували з рівноденням надії на новий врожай та все краще, — говорить директор Будинку мистецтв Валентина Слобода. — Зустрічати весну в компанії художників, які шанують акварель, стало нашою доброю щорічною традицією.

Роботи художниці Анастасії Слюсар приваблюють своєю свіжістю та легкістю. Головна тема її творчості — квіти.

Анастасія Слюсар (2)— Я ще працюю в техніці масляний живопис, але акварель — це моя любов, адже вона найкраще відображає мої емоції, — посміхається Анастасія. — Участь у такій виставці дає можливість продемонструвати всі роботи, створені авторами протягом усього року.

Досвідчені художники стверджують, що мистецтво акварелі — не таке просте, як здається. Відомий дніпропетровський живописець Михайло Кублик навіть провів для молоді невеличкий майстер-клас із малювання натюрморту.

Михайло Кублик— Існують два напрямки акварелі — класичний і сучасний, — говорить він. — Автори повинні якомога краще розуміти те, що вони зображують, ретельно продумувати сюжет і композицію. Особливо це стосується класичної акварелі. Наприклад, коли малюєш квітку, ти маєш осягнути її душу.

Виставка працюватиме з 21 березня до 15 квітня щодня з 10.00 до 17.30 (окрім суботи та неділі).

Маріанна Стець, фото автора

Анастасія Слюсар. Після дощу

DSCN9764 DSCN9762

DSCN9743 DSCN9742 DSCN9741 DSCN9740 DSCN9739 DSCN9738 DSCN9737 DSCN9736 DSCN9735
DSCN9720

DSCN9745

DSCN9772

Категория: Новости Культуры Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: