Skip to content

Леся Мудрак презентувала у Дніпропетровську збірку еротичної поезії та розповіла про знайомство з Надією Савченко

Юлия Мухина

Юлия Мухина

Фото0843Книгу еротичної поезії презентувала в медіацентрі «Днепр Пост» відома українська поетеса, літературознавець, авторка єдиної в Україні кандидатської дисертації про еротичну лірику, наша землячка Леся Мудрак.


Збірка «Текс-Ти-ль & Libido» — це мікс: еротичні вірші, прозові етюди, іншомовні переклади, навіть, як сказала Леся, «переспіви». Поетеса упевнена, що, незважаючи ні на які складнощі та скруту, саме зараз люди ще гостріше відчувають потребу в любові і позитиві. Але корективи до збірки перед друком таки зробила. Так поруч із поезіями про любов серед інших потрапив етюд про історію знайомства провокативної поетки Лесі Мудрак та відважної дівчини, ім’я якої зараз у серці кожного українця — Надії Савченко. Спочатку вони були опонентами на радіопрограмі про «фемінне-маскулінне» та сексуальну революцію, а після програми разом вирушили на київський фестиваль «Купальські ігрища». Тієї купальської ночі мирного 2006-го року на Трухановому острові після виступів Ніни Матвієнко та групи «ВВ» на сцені Леся читала свої еротичні вірші, а поруч з нею Надійка «перекладала» їх мовою пластичного танцю. О 2-й ночі саме Надю запросили запалити вогонь на головній вежі свята. Таким був початок спілкування Лесі та Наді, яке перервала біда:

«…Дике відчуття було, коли близька й наскрізна для мене людина потерпає за гратами за свою позицію, за своє світовідчуття… Я відчуваю той невситимий біль, ті голодні спазми… Пишаюся нею, захоплююсь…
..але в очах – ота висота з вогнем, яка не вимірюється просто словами…»

Збірка «Текс-Ти-ль & Libido» вийшла у видавництві «Саміт-книга» накладом 1000 примірників, і за 4,5 місяці з них лишилося не більше 40. Тож Леся Мудра дала згоду вдруге видати свою книгу, вже відзначену міжнародною літературною премією. Цього разу удвічі більшим накладом.

Ілона Полуніна

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: