Skip to content

Степан Хмара: Колаборанти відомі і діють проти України

Юлия Мухина

Юлия Мухина

ХмараНа зустрічі з патріотично свідомою спільнотою вчора у Придніпровську легендарний українець закликав підтримати героїчну Надію Савченко. А ще назвав кілька відомих прізвищ, власники яких від того не зраділи.


Степан Ількович прямо звинуватив Віктора Медведчука, Сергія Льовочкіна, Бориса Колесникова і Олександра Вілкула у діях в інтересах путінської Росії. Він назвав їх свідомими колаборантами у гуманітарній та прямій війні за українські душі. Особливо дісталося Вілкулу. Хмара навів такі слова колишнього очільника Дніпропетровщини: „ Українську мову я добре знаю, але говорити нею не буду…”

На думку людини, яка пройшла радянські тюрми і тортури, зневага до рідного слова – прямий шлях до співучасті з лютим історичним ворогом. Степан Хмара: „Здавна нав’язувався стереотип, що наша мова – „хуторянська”. А потім її взагалі намагалися знищити. Сьогодні ж Путін, зазіхаючи на українські землі, стверджує, де русский язык – там Росія…”

Степан Хмара високо оцінив героїзм наших земляків, які зірвали спроби втілити це блюзнірство у життя. Саме „Диво на Дніпрі” зупинило плани агресора захопити нашу Батьківщину за усім південним периметром. Не забув і про лікарів. Він порівняв самовідданість дніпрян у білих халатах зі звитягою захисників нашого мирного життя біля лінії фронту.

Ігор Суховий. Фото: прес-служба міськради

Категория: Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: