Skip to content

Як у Дніпропетровську будуть Масляну святкувати

Юлия Мухина

Юлия Мухина

МасленицаСвято початку весни – Масляну у цьому році відзначають з 7 по 13 березня. Дніпропетровськ вже дав старт масштабним гулянням, які пройшли минулої суботи у Самарському районі. Та найбільш масштабні гуляння припадають саме на кінець святкового тижня — 12-13 березня.

Тож, цієї суботи – 12 березня – долучитися до святкування Масляної запрошують ресторани «Акварель» та «Августін», що на Набережній Січеславській, 33. Початок заходів об 11.00.

Наступного дня – 13 березня – естафету святкувань переймають найбільші торгівельні центри Дніпропетровська – «Апполо» (вул. Титова, 36) та «Наша правда» (просп. Слобожанський). Там починаючи з 11.00 розпочнуться тематичні акції та заходи до свята.

В останній день Масляної народний театр «Чародій» подарує містянам комедію-гру «О вже ця Меланья». Подивитися її можна в КДК «Кайдакський», велика зала (просп. Свободи, 67). Початок о 13.00.

Вперше цього року до святкувань долучаються переселенці із Донецька. Вони самі виявили бажання взяти участь у спільних святкуваннях. Свою програму вони презентують 13 березня об 11 годині в парку Шевченка.Окрім цього містяни можуть взяти участь у різноманітних майстер-класах та відвідати ярмарку ручних виробів, яку організовують місцеві майстрині.

А от головне міське свято, куди теж запрошуються усі бажаючі, відбудеться у парку культури та відпочинку імені Воронцова. З 11 ранку гостей розважатимуть піснями та танцями місцеві народні колективи. Вже за годину, о 12.00, розпочнеться насичена конкурсна програма. Зокрема, конкурс на знання традицій святкування Масляної, а також конкурс «льодяний стовп». Про його умови та деталі організатори повідомлять вже безпосередньо на місці, а результати підіб’ють наприкінці дня о16.00.

Долучитися до святкування у парку Воронцова має намір і міський голова Борис Філатов.

Дніпропетровськ вже не перший рік проводить святкування Масляної. Останні два роки це гарна нагода для представників різних волонтерських організацій зібрати необхідні кошти чи речі для бійців АТО. Тож і цього разу усі небайдужі допомогти можуть зробити свій благодійний внесок.

У другій половині дня – о 15.15 – містяни матимуть змогу познайомитися з національним українським шоу «Люті козаки». Вони продемонструють сценічні номери «Козацька звитяга», «Як в козаки приймали» та інтерактивну програму «Посвячення в козаки».

Традиційним закінченням Масляної є спалювання опудала. Відбудеться воно о 16.00.

Категория: Новости Культуры Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: