Skip to content

Де недорого відсвяткувати 8 березня у Дніпропетровську?

Юлия Мухина

Юлия Мухина

8-martaБагато коштів не треба, бо не грошима вимірюються стосунки між близькими людьми. За щоденною метушнею ми нерідко забуваємо про тих, хто чекає доброго слова, а у святкові дні — маленького дива, здатного підняти настрій, відчути себе центром Всесвіту.


Подарунок коханій до 8 Березня може бути різним. Наприклад, музичним. Дніпропетровський будинок органної та камерної музики пропонує саме в ці дні насолодитися витонченою музикою органа, скрипки, фортепіано. Спеціально для жінок його підготували ансамбль акапельної пісні «Orfeus», дует акордеоністів «Монте-Карло», народний артист України Андрій Бабич та кращі музиканти області. Хіба пісні, романси, вірші та чарівна музика не кращий спосіб, аби нагадати про власні почуття своїй половинці? Народний артист Іван Шепелєв у філармонії ім. Когана порадує своїх прихильниць віршованими експромтами, жартами, пародіями на артистів кіно…

Для тих, хто любить фото, підійде фотовиставка «Це моє місто», яка до 6 березня безплатно проходить у Палаці студентів ДНУ у парку Шевченка. Тут представлені сто фоторобіт професіоналів та аматорів Дніпропетровська не тільки з відомими пам’ятками міста та області… А у Центральній міській бібліотеці до 12 березня можна познайомитися з живописом Олесі Філінської «Серце співає любов». Вхід на виставку теж вільний.

Два дні тому в меморіальному будинку-музеї Д.І. Яворницького відкрилася експозиція, присвячена Соломії Крушельницькій, найвидатнішій співачці світу. Виступати з нею на одній сцені вважали за честь Енріко Карузо та Федір Шаляпін. Сопрано Соломії вважають унікальним явищем в оперному мистецтві. Вона полонила серця глядачів Мілана, Парижа, Варшави, Нью-Йорка, Сантьяго, Буенос-Айреса, а на батьківщині була позбавлена радянською владою всього, що мала, та приречена на злидні.

Відвідувачі зможуть побачити особисті речі видатної українки, світлини в понад півсотні оперних образах, сценічний одяг, книги, ноти. Сюрприз — унікальні експонати з фондів музично-меморіального музею Соломії Крушельницької у Львові. Яскравим доповненням виставки стане неповторний голос артистки, який можна буде почути у записах початку ХХ століття.

Є багато цікавих заходів і для тих, хто полюбляє солодке. Скажімо, десятки видів меду та настоянок можна скуштувати 12 березня на великій виставці з бджільництва у Дніпропетровському державному аграрно-економічному університеті. До нашого міста з’їдуться близько семи десятків пасічників з декількох областей України з продукцією на будь-який смак. Організатори обіцяють здивувати натуральним питним медом за традиційним українським рецептом.

Гарне спілкування, звичайно ж, вийде під час прогулянок містом. Саме зараз прокидається природа, тож поспостерігати за цим прекрасним явищем можна в парках, на Монастирському острові, чарівній набережній.

Прогулянка, спілкування, увага поєднують серця. І весна – найкращий для цього момент. Даруйте її коханим!

Юлія Бабенко

Категория: Новости Культуры Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: