Skip to content

Дніпропетровцям розповіли, як написати книгу за 2 тижні

Юлия Мухина

Юлия Мухина

IMG_0015У дніпропетровській книгарі «Є» презентували книгу Андрія Бачинського «140 децибелів тиші».  Автор написав її за 2 тижні, що не завадило йому отримати премію «Дитяча книга року ВВС-2015».

Книга «140 децибелів тиші» — драматична історія глухонімих дітей, які борються за виживання в сучасних умовах. Писати було легко, каже автор. Адже заснована книга на реальних подіях.

«Прототип головної героїні – дівчинка з інтернату для слабочуючих дітей. Трагедія сталася з нею в 3-річному віці, коли на її очах тато до смерті забив матір. Дівчинка була травмована на все життя. Батько потрапив у колонію, дитину забрали в інтернат. Через 8 років батька випустили по амністії, повернувши опіку. Він пропивав усю пенсію дитини, тому працівники інтернату повернули дівчинку до установи. Як тільки почув цю історію, зрозумів – про це треба написати» — каже Андрій Бачинський.

Назва, пояснює Андрій, виходить з історії головного героя:

«У децибелах вимірюють гучність. І 140 децибелів — межа, коли в людини лопаються барабані перетинки. Головний герой потрапляє у аварію, де глухне, через такий шум».

Підчас написання автор заглибився в проблеми існування особливих дітей у сучасному світі. Вони наочно показані у книзі. Так, Андрій запитує «А чи бачили ви колись пандус до театру?». Та зараз же додає: «Нас — мільярди, і коли кожен допоможе комусь, ми допоможемо усім».

Максим Косіков, фото автора

Категория: Новости Культуры Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: