Skip to content

Дніпропетровці принесли квіти на алею Героїв Небесної Сотні (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

Представники міської та обласної влади, громадських організацій, духовенства, керівники силових структур, активісти Майдану, рідні та близькі загиблих хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто загинув два роки тому під час трагічних подій на Майдані. Єпископ Дніпропетровський і Криворізький Симеон відслужив жалобну панахиду за героями.


Віктор Таратушка
— Я був активним учасником подій на Майдані в Києві, прожив там місяць, — пригадує голова Дніпропетровської обласної організації всеукраїнського об’єднання ветеранів Віктор Таратушка. — Свідком розстрілу Небесної Сотні стати не довелося. Але мені подзвонили та повідомили, що людей вбивали. Просили порадити, що робити в такій ситуації… В мене і досі серце стискається, коли пригадую ті події. Загинули беззбройні люди різного віку, і старі, і молоді. Але вони пішли з життя недарма, адже їхній вчинок — приклад справжньої мужньості та патріотизму. Я і сам пішов би воювати за Україну, але людей мого віку, на жаль, не беруть.

Василь Сухов— Майдан повинен був відбутися, історію України можна розділити на “до” та “після” нього, — вважає активіст Василь Сухов. — Я сам кілька разів брав участь у київському та дніпропетровському Майданах. До речі, в себе вдома я зберігаю фотографії усіх Героїв Небесної Сотні як нагадування про те, що ми повинні продовжувати їхню справу.

 

-Наше спільне завдання — змусити владу зробити все можливе, щоб загибель Героїв неОлександр Колодченко була даремною та щоб ті, хто зараз воюють у зоні АТО, повернулися якомога швидше. Також, безумовно, треба підіймати економіку країни, — говорить координатор «Громадського сектора Дніпропетровщини» Олександр Колодченко.

Владислав Сологуб— Мені довелося взяти участь лише у дніпропетровському Майдані, — розповідає боєць АТО Владислав Сологуб. — Минуло два роки. Мрії людей не здійснилися, але народ не повинен здаватися. Ми маємо боротися за зміни на краще, а не плисти за течією. Треба будувати нову країну.

Маріанна Стець, фото автора

[flagallery gid=23]

Категория: Новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: