Skip to content

Щоб поспілкуватися з поліцейським, йдіть до … бібліотеки

Юлия Мухина

Юлия Мухина

Фото: telegraf.com.ua
Фото: telegraf.com.ua

15 лютого поліція та бібліотекарі міста оголосили про початок співпраці. 

— З моменту старту роботи патрульної поліції у громадян виникло багато питань: не завжди зрозуміло, як ми діємо та працюємо. У старій системі з’явилися нові люди, які хочуть чесно працювати. Ми прагнемо побудувати роботу в рамках програми, як діалог друзів, де зможемо відповісти на питання та пояснити, як діяти у певних випадках, — розповів Олександр Малиш, командир 3-го батальйону патрульної поліції.

За словами Генрі Парханова, командира патрульної роти поліції, громадськість часто порушує закон через банальне незнання існуючих норм, особливо це стосується правил дорожнього руху. При чому аргументує необізнаність тим, що «завжди так паркувались». Інколи ж правопорушення зумовлюється відсутністю умов для водіїв — недостатньою кількістю паркувальних місць. Проблеми у місті є, всі вони потребують вирішення. Правоохоронці також відзначили: і самі тільки вчаться, але націлені боротьбу зі злочинністю.

Бібліотеки Дніпропетровська ж стануть майданчиками для спілкування територіальних громад із поліцією. Заходи проходитимуть у трьох форматах: жива книга, круглий стіл та кіноперегляд. Перший — націлений на розмову із патрульними, де кожен зможе поставити питання, яке його цікавить. Круглі столи відбуватимуться у вигляді дискусії. Кінопокази складатимуться із телефільмів про діяльність поліції, щоправда такий формат розрахований переважно на молодь.

Проект «Моя нова поліція: громадська підтримка реформи Національної поліції» реалізується в бібліотеках, бо на сьогоднішній день публічні бібліотеки — це той майданчик, де збирається вся громада. Там охочі зможуть обговорити з поліцейськими всі питання до того, як хтось із містян потрапить до відділку.

Вже 17-го лютого у бібліотеці-філіалі № 24 відбудеться зустріч із поліцейськими у форматі «жива бібліотека». До того ж, близько 40 зустрічей пройдуть в 35 бібліотеках міста із лютого по квітень. Аналогічні проекти реалізовуватимуться в п’яти містах України: Київ, Харків,Миколаїв, Одеса, Львів.

Аліна Стаменова

Категория: Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: