Skip to content

Як будуть демонтувати кіоски і куди пожалітися на МАФ

Юлия Мухина

Юлия Мухина

IMG_9724Термін, який власники незаконних МАФів мали на те, аби самостійно прибрати торговельні споруди, закінчиться 11 лютого. Спеціальний припис про це підприємці-порушники отримали під час дводенного рейду, який ініціювала команда Бориса Філатова. Попередження виписано для 81 кіоску, для виконання документа мерія виділила сім днів. Якщо кіоски не демонтують власники, їх ліквідують примусово.

Власники 24 МАФів за тиждень після вручення приписів таки знайшли договори на оренду елементів благоустрою. Долю таких кіосків визначать протягом двох тижнів під час додаткової перевірки. Про це повідомив виконуючий обов’язки начальника департаменту споживчого ринку та сфери послуг міськради Дмитро Терентьєв.

— До кінця місяця буде створена і почне роботу тимчасова комісія, яка розгляне долю таких МАФів, — сказав він. — Найближчим часом на сайті міськради з’явиться комплексна схема всіх кіосків, максимально детальна, із зазначенням адрес.

А ось інші 57 МАФів підуть під демонтаж, перший етап якого розпочнеться вже завтра, 11 лютого. Точні час та місця демонтажу у міськраді не розголошують, аби уникнути витоку інформації та завадити недобросовісним підприємцям блокувати роботу.

Для забезпечення порядку процес знесення незаконно розташованих кіосків супроводжуватиме поліція — чотири-п’ять екіпажів, а також представники муніципальної гвардії та громадських об’єднань.

Щодо тих кіосків, які з’явилися у місті з початку року, за словами Дмитра Терентьєва, їхня подальша доля відома та прозора — всі незаконні споруди будуть ліквідовані.

— Я не знаю, на що розраховують їхні власники, вкладаючи чималі гроші в установку, — сказав він.

Демонтуватимуть коштом КП «Благоустрій». МАФи відвезуть на штрафмайданчик. Аби забрати їх, власникам доведеться спочатку відшкодувати міськраді витрати на демонтаж і зберігання кіосків. Після того як кіоск приберуть та буде виявлено, що МАФ-порушник пошкодив тротуарну плитку, — його власнику також доведеться нести адміністративну відповідальність.

Чи є спосіб легалізувати МАФ? Так, є. Треба звернутися до Головного архітектурно-планувального управління Дніпропетровська, де зроблять перевірку щодо дотримання всіх норм і, якщо все в порядку, у 10-денний термін видадуть паспорт прив’язки. Далі — до департаменту споживчого ринку та сфери послуг міськради для укладання договору.

— Ми не маємо на меті воювати зі всіма МАФами, — підкреслив Дмитро Терентьєв. — Ми хочемо знайти баланс між інтересами підприємців та жителів міста, щоб зробити його чистим, безпечним та комфортним.

Номери гарячої лінії, за якими можна надати інформацію щодо МАФів: 745-13-06, 067-627-81-62.

Наталія Адамович

 

Категория: Новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: